Hoe omzeil ik mijn schermtijd? Het is een geliefde vraag van kinderen op Google met vele antwoorden met tips & tricks – veelal gegeven door andere kinderen. Je kan het ze niet kwalijk nemen, het is heel gebruikelijk dat kinderen regels proberen te breken. Het is zelfs een goede manier om te leren omgaan met grenzen. Om regels te laten werken, moet je ze ook uitleggen.
Thema's

6 maart 2023

Kinderen leren door te snappen waarom het belangrijk is dat ze iets wel of niet doen. Nog belangrijker is dat kinderen leren door te modeleren. Jouw eigen digitale gedrag wordt gekopieerd en gezien als de manier waarop ze zelf ook kunnen handelen. Belangrijke redenen om dus in gesprek te gaan met je kind over waarom schermtijd zo belangrijk is voor hun (digitale) gezondheid.

We hebben 5 trucs op een rij gezet over hoe kinderen hun schermtijden kunnen omzeilen (ze kunnen allemaal ook weer beperkt worden door meer limieten in te stellen). Gebruik ze als gespreksstarter om het met je kind te hebben over het belang van schermtijd. Het is belangrijk om ze echt te leren hoe ze ermee om moeten gaan, in plaats van dat ze het continu als een sport te gaan zien om de regels te omzeilen.

1. Nieuwe app, nieuwe schermtijd

Door simpelweg een app te verwijderen en opnieuw te installeren, begint de schermtijd voor die app opnieuw.

2. Hé Siri

Tijdens het verzenden van Siri-spraakberichten tellen alle acties niet mee in de schermtijd. Dus als ze bijvoorbeeld hun limiet hebben bereikt om WhatsApp te gebruiken, kunnen ze nog steeds WhatsApp berichten sturen via Siri.

3. Is het al tijd?

Ja, ieder moment van de dag kan het al de officiële schermtijd zijn. Door eenvoudig de tijdzone op de telefoon te wijzigen kunnen ze makkelijk om de ingestelde uren heen en alles doen en laten wat ze willen.

4. Downloaden

Er zijn andere apps en websites die beloven dat ze je schermtijd kunnen wissen. Dat doen ze niet allemaal. Een truc die grotere consequenties kan hebben.

5. Ssst.. opnames

Dit is een grappige truc waar je zelf even goed moet opletten. Zorg ervoor dat je niet op de telefoon opgenomen wordt als je de schermtijd instellingen invoert bij je kind. Zodra ze je wachtwoord weten, kunnen ze alles naar eigen wens aanpassen.

 

Nieuws, updates en leuke info!