Alle items

Dermatoloog Petra: “Dure crèmes beschadigen huid tieners” 

Interview

9 februari 2024

Er is geen ontkomen aan. Kids worden continu aangemoedigd om te scrubben, setting spray te gebruiken en alvast te beginnen met anti-ageing cremes. Het liefst van een duur merk, want #beter. De hype op social media is enorm. Dermatologen trekken aan de bel en waarschuwen voor de gevaren van skincare bij kinderen. We vragen dermatoloog Petra Dikrama van Erasmus MC om advies. De vijf tips:

1. Houd het simpel 

De kinderhuid heeft weinig nodig, zeker geen anti-rimpel crème. Baat het niet dan schaadt het niet, gaat hier niet op. Teveel of de verkeerde crèmes kan juist eerder wel veel kwaad. Gebruik hooguit een zonbescherming of hydratie bij droge huid.

2. Houd het betaalbaar

Tientallen euro’s uitgeven voor kinderskincare is niet nodig. Op TikTok zie je vooral de populaire en kleurrijke verpakkingen van Drunk Elephant terugkomen. Maar deze crèmes bevatten producten die niet gemaakt zijn voor een tienerhuid.  

3. Er is geen one size fits all 

Iedere huid is anders. Zo kan een biologische, ongeraffineerde, koudgeperste kokosolie voor de ene tiener prima zijn om make-up te verwijderen en het lichaam in te smeren, bij de ander veroorzaakt het meer puistjes.  

4. Blijf bij jezelf 

Laat je niet (teveel) beïnvloeden door (social) media en anderen.  

5. Doe het niet

Vaak is de huidkwaliteit nog meer afhankelijk van wat je niet doet, dan wat je wel doet zoals niet roken, niet verbranden in de zon, niet helemaal dicht plamuren met skincare en make-up.

Tot slot: wees blij met jouw huid en ben er lief voor: het is een fantastisch orgaan dat zoveel voor ons doet 😊! 

Nieuws, updates en leuke info!