Alle items

Dermatoloog Petra: “Dure crèmes beschadigen huid tieners” 

Interview

9 februari 2024

Er is geen ontkomen aan. Kids worden continu aangemoedigd om te scrubben, setting spray te gebruiken en alvast te beginnen met anti-ageing cremes. Het liefst van een duur merk, want #beter. De hype op social media is enorm. Dermatologen trekken aan de bel en waarschuwen voor de gevaren van skincare bij kinderen. We vragen dermatoloog Petra Dikrama van Erasmus MC om advies. De vijf tips:

1. Houd het simpel 

De kinderhuid heeft weinig nodig, zeker geen anti-rimpel crème. Baat het niet dan schaadt het niet, gaat hier niet op. Teveel of de verkeerde crèmes kan juist eerder wel veel kwaad. Gebruik hooguit een zonbescherming of hydratie bij droge huid.

2. Houd het betaalbaar

Tientallen euro’s uitgeven voor kinderskincare is niet nodig. Op TikTok zie je vooral de populaire en kleurrijke verpakkingen van Drunk Elephant terugkomen. Maar deze crèmes bevatten producten die niet gemaakt zijn voor een tienerhuid.  

3. Er is geen one size fits all 

Iedere huid is anders. Zo kan een biologische, ongeraffineerde, koudgeperste kokosolie voor de ene tiener prima zijn om make-up te verwijderen en het lichaam in te smeren, bij de ander veroorzaakt het meer puistjes.  

4. Blijf bij jezelf 

Laat je niet (teveel) beïnvloeden door (social) media en anderen.  

5. Doe het niet

Vaak is de huidkwaliteit nog meer afhankelijk van wat je niet doet, dan wat je wel doet zoals niet roken, niet verbranden in de zon, niet helemaal dicht plamuren met skincare en make-up.

Tot slot: wees blij met jouw huid en ben er lief voor: het is een fantastisch orgaan dat zoveel voor ons doet 😊! 

Nieuws, updates en leuke info!

Nieuws 19 februari, 2024

ChatLicense mee met 4YFN missie naar MWC Barcelona

ChatLicense is één van de zestien Nederlandse start ups die in het 4YFN (Four Years From Now) paviljoen staat tijdens MWC 2024 in Barcelona. De missie wordt gefaciliteerd door InnovationQuarter en de provincie Zuid-Holland en vindt plaats van 26 tot...

Community 15 februari, 2024

ChatLicense lid van Social Enterprise NL

ChatLicense is sinds begin dit jaar lid van Social Enterprise NL; het netwerk voor sociale ondernemers. Voor ons een logische stap om nog meer samen op te trekken met instanties in Nederland die als doel hebben om social ondernemen dé...

Nieuws 14 februari, 2024

NRC: “ChatLicense als mogelijke oplossing”

“Opvoeden begint haast synoniem te worden aan ‘telefoonbeleid’. In mijn omgeving merk ik dat hier twee uiterste stijlen in bestaan. Dictatuur of anarchie. De een zet ’s avonds wifi uit en voert een regime met schermtijden, de ander heeft alles...

Nieuws 31 januari, 2024

Speel nu ook in het Engels!

De app is vanaf nu ook beschikbaar in het Engels! Speel in ChatCity of lees alle informatie in het Ouder Platform nu in het Nederlands of Engels. De app volgt de instellingen van je telefoon. Gebruik je Nederlands als basistaal...

Nieuws 16 januari, 2024

AD: “App die kinderen klaarstoomt voor eerste mobiel”

Hoe voorkom je dat je kind niet verdrinkt in zijn of haar telefoon? En waar moet je op letten als je kind geld vraagt voor de app Brawlstars? Lees het interview met Marjolein en het Algemeen Dagblad van afgelopen weekend!